Provedena akcija kontrole alkoholiziranosti vozača

Poradi podizanja stanja sigurnosti u zonama ugostiteljskih objekata i prometu na cestama tijekom vikenda 24./25. listopada 2009. godine u vremenu od 23,00 do 05,00 sati provedena je istovremena prometna akcija „Kontrola alkoholiziranosti

Foto: PU istarska

Poradi podizanja stanja sigurnosti u zonama ugostiteljskih objekata i prometu na cestama tijekom vikenda 24./25. listopada 2009. godine u vremenu od 23,00 do 05,00 sati provedena je istovremena prometna akcija „Kontrola alkoholiziranosti vozača“ na području PU istarske i na području PU primorsko-goranske.
 

Primarni cilj pojačanih aktivnosti je bio smanjenje događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu sa ciljanim preventivno-represivnim aktivnostima na određenom prostoru.

Navedenim pojačanim aktivnostima pokušalo se djelovati na svijest vozača, da se pridržavaju prometnih propisa.
 
Na području PU istarske kontrolirano je kontrolirano 355 vozila,  300 vozača na alkohol, isključeno je 70 vozača i 2 vozila. Utvrđeno je 109 prometnih prekršaja, od toga su utvrđena 64 prekršaja upravljana vozilima s prisustvom alkohola (najveća koncentracija alkohola zabilježena je na području policijske postaje Rovinj koja je iznosila 1, 74 g/kg , kod 45 godišnjaka).


Stranica