U akciji „Dvorci“ uhićena sedmorka zbog preprodaje droge

U višemjesečnom kriminalističkom istraživanju policija je zaplijenila 1 620 grama kokaina, 97 grama heroina, 800 grama smjese „manitolo“ koja se miješa s kokainom da bi se povećala ukupna masa. Zaplijenjeno je i više predmeta kojima se pripremala droga za daljnju

Foto: PU istarska
Policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave istarske proveli su operativnu akciju kodnog imena „Dvorci“. U višemjesečnom kriminalističkom istraživanju zaplijenili su 1 620 grama kokaina, 97 grama heroina, 800 grama smjese „manitolo“ koja se miješa s kokainom da bi se povećala ukupna masa. Policija je zaplijenila i više predmeta kojima se pripremala droga za daljnju prodaju kao što su mikseri, vage, pvc vrećice i drugo. Pronađena su i četiri pištolja za koje je utvrđeno da ih osobe kod kojih su pronađeni nisu imali odobrenje za držanje ili nošenje, više komada streljiva, određena količina novca, veća količina zlatnog nakita te veći broj mobitela i sim kartica koji su korišteni za dogovore oko kupoprodaje droge.
 

U akciji „Dvorci“ policija je uhitila i u nadležne istražne centre županijskih sudova privela sedam osoba za koje je provedenim kriminalističkim istraživanjma utvrđena osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga iz članka 173. st. 2. Kaznenog zakona, odnosno da su se bavili prodajom heroina i kokaina. Radi se o sljedećim osobama: 33-godišnjaku iz Pule, 26-godišnjaku iz Pule, 47-godišnjaku iz Zagreba, 26-godišnjaku iz Pule, 22-godišnjaku iz Barbana (Manjadvorci), 23-godišnjaku iz Prodola i 34-godišnjaku iz Zagreba.

U sklopu Operativne akcije pretraženo je 12 osobnih vozila, sedam obiteljskih kuća i šest stanova.

Operativna akcija „Dvorci“ provedena je u suradnji sa PU primorsko-goranskom i PU zagrebačkom te u koordinaciji Odjela kriminaliteta droga Uprave kriminalističke policije u Zagrebu. Akcija je provedena i sa zajedničkim radom sa Županijskim državnim odvjetništvom u Puli.


Stranica