Stanje na istarskim prometnicama tijekom vikenda od 16. do 18. travnja

Proteklog vikenda od 16 do 18. travnja 2010. godine na istarskim prometnicama evidentirano je ukupno 16 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s povrijeđenim osobama i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U spomenutim prometnim nesrećama dvije su osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.


Foto: Ilustracija

Proteklog vikenda od 16 do 18. travnja 2010. godine na istarskim prometnicama evidentirano je ukupno 16 prometnih nesreća, od čega dvije  prometne nesreće s povrijeđenim osobama i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U spomenutim prometnim nesrećama dvije su osobe  zadobile lakše tjelesne ozljede.

Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su vezane uz nepoštivanje prednosti prolaza u tri prometne nesreće te nepropisna i neprilagođena brzina u tri prometne nesreće, a prisutnost alkohola u prometnim nesrećama utvrđena je kod dva  vozača, dok je u jednoj prometnoj nesreći vozač bio pod utjecajem droga. 

Policijski službenici u kontroli i nadzoru prometa ukupno su kontrolirali 532 vozila, a utvrdili su 343 prometnih prekršaja, kako slijedi;

 
·         nepropisna brzina, 113 prekršaja

·         nepropisno pretjecanje, 36 prekršaja

·         vožnja pod utjecajem alkohola, 29 prekršaja

·         vožnja pod utjecajem droga, 4 prekršaja

·         nepoštivanje crvenog svjetla na semaforu, 6 prekršaja

·         vožnja „neregistriranim“ motornim vozilom,  11 prekršaja

·         upravljanje motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 10 prekršaja

·         korištenje mobitela za vrijeme vožnje, 3 prekršaja

·         nevezivanje sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja

·         ostalo 107 prekršaja.

 

Iz prometa je isključeno 44 vozača i 11 vozila.

Zbog kršenja prometnih propisa, policijski službenici uhitili ili smjestili u posebne prostorije ukupno  osam  vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, droga ili odbijanja alkotestiranja.

 

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 25-godišnjeg vozača iz Premanture, kojom prilikom je vozaču izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 2,27 g/kg i prisutnost droge. Zbog opasnosti da će ponoviti istovjetni prekršaj vozač je smješten u posebne prostorije do prestanka razloga zbog kojih je smješten u posebne prostorije (do 12 sati).   

 


Stranica