Prometna akcija "Nadzor vozača mopeda i motocikla"

PU istarska u cilju povećanja sigurnosti u prometu u nedjelju, 30. svibnja od 15 do 20 sati provodi zajedničku represivnu akciju sa PU primorsko goranskom pod nazivom „Nadzor vozača Mopeda i motocikla„.


 Foto: PU istarska
 

U četiri mjeseca 2010 godine na području PU istarske evidentirano je 689 prometnih nesreća, od kojima su u 32 prometne nesreće sudjelovali vozači mopeda i motocikla, što je 5% prometnih nesreća u odnosu na ukupan broj prometnih nesreća. U spomenutim  nesrećama stradalo je 22 sudionika , od čega je pet  sudionika zadobilo teške, a  17 lakše tjelesne ozljede.

Dana 14. svibnja 2010. godine na području PP Poreč smrtno je stradao vozač mopeda .

Kontinuiranim praćenjem, sagledavanjem i analizom svih pokazatelja te potaknuti stradavanjem vozača mopeda i motocikala na našem području, može se zaključiti da su (pored pješaka, biciklista) vozači mopeda i motocikala, najranjiviji sudionici u prometu .
 

Najčešće greške (kod prometnih nesreća) koje čine vozači mopeda i motocikala su: nepropisna ili neprilagođena brzina, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje.

Najčešći prekršaj koji čine vozači mopeda i motocikala su: upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanje neregistriranim i tehničkim nepregledanim vozilima i nekorištenje zaštitne kacige.

Stoga PU istarska u cilju povećanja sigurnosti navedenih skupina u prometu u nedjelju,  30. svibnja  od 15 do 20 sati provodi zajedničku represivnu akciju sa PU primorsko goranskom pod nazivom „Nadzor vozača Mopeda i motocikla„.  

 
 
 


Stranica