Smanjite brzinu kretanja vozila!

Analitičkim praćenjem nastanka prometnih nesreća na području PU istarske za pet mjeseci 2010. godine, evidentirano je 293 prometne nesreće koje su nastale uslijed nepropisne ili neprilagođene, što iznosi 31% od ukupno 933 prometnih nesreća. U 293 prometnih nesreća stradalo je 157 osoba, što je 53% od 329 ukupno stradalih osoba, od toga je uslijed nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja smrtno stradalo sedam osoba, 18 osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede i 7 lake tjelesne ozljede . Naime, noćas, 9. lipnja oko 0,40 sati na kolniku Ceste prekomorskih brigada gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 70 km/h, djelatnici prometne pulske policije su uređajem za mjerenje brzine kretanja utvrdili da se osobni automobil marke Audi A4, pulskih reg. oznaka kretao brzinom od 152 km/h te po dolasku u ulicu Veruda brzinom od 119 km/h. Utvrđeno je da navedenim automobilom upravlja 40-godišnjak iz Pule protiv kojega su podneseni optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama Uzimajući u uvid udio od 31% od ukupnog broja prometnih nesreća koje su nastale uslijed nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja i udio od 51% od ukupnog broja stradalih osoba, vidljivo je da je nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja na prvom mjestu kao greška i kao težina nastalih posljedica – ozljeda kod stradavanja u prometnim nesrećama. Stoga policija apelira na vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja u prometu i da brzinu kretanja prilagode osobinama i stanju ceste,te trenutnim nastalim uvjetima u prometu.

Foto: PU istarska

Analitičkim praćenjem nastanka prometnih nesreća na području PU istarske  za pet mjeseci 2010. godine, evidentirano je 293 prometne nesreće koje su nastale uslijed nepropisne ili neprilagođene, što iznosi 31% od ukupno 933 prometnih nesreća. U 293 prometnih nesreća stradalo je 157 osoba, što je 53% od 329 ukupno stradalih osoba, od toga je uslijed nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja smrtno stradalo sedam osoba, 18 osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede i 7 lake tjelesne ozljede .

Naime, noćas, 9. lipnja oko 0,40 sati na kolniku Ceste prekomorskih brigada gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 70 km/h, djelatnici prometne pulske policije su uređajem za mjerenje brzine kretanja utvrdili  da se osobni automobil marke Audi A4, pulskih reg. oznaka kretao brzinom od 152 km/h te po  dolasku u ulicu Veruda brzinom od 119 km/h. Utvrđeno je da  navedenim automobilom upravlja 40-godišnjak iz Pule protiv kojega su podneseni optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama   

Uzimajući u uvid udio od 31% od ukupnog broja prometnih nesreća koje su nastale uslijed nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja i udio od 51% od ukupnog broja stradalih osoba, vidljivo je da je nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja na prvom mjestu kao greška i kao težina nastalih posljedica – ozljeda kod stradavanja u prometnim nesrećama.

Stoga, policija apelira na vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja u prometu i da brzinu kretanja prilagode osobinama i stanju ceste,te trenutnim nastalim uvjetima u prometu.

 


Stranica