Najava akcije " Kontrola vozača na drogu i alkohol, nadzor brzine kretanja"

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, PU istarska provesti će istovremenu prometnu akciju pod nazivom „Kontrola vozača na drogu i alkohol, nadzor brzine kretanja vozila,“u subotu (26.06.2010. godine) i u nedjelju (27.06.2010. godine), u vremenu od 00,00 do 06,00 sati.


Foto
: PU istarska 

Analizom grešaka kod prometnih nesreća u prvih pet mjeseci 2010. godine utvrđeno je da su se 293 prometne nesreće  dogodile zbog nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja vozila, što čini udio od 31% u ukupnom broju grešaka vozača kod prometnih nesreća (293/933 prometnih nesreća).

Isto tako zabrinjava činjenica da se pored greške brzine, pojavljuje i upravljanje vozilima sa prisustvom alkohola (125 vozača, što čini udio od 13% u ukupnom broju prometnih nesreća), te upravljanje vozilima pod utjecajem droga (evidentirano 12 vozača da su upravljali vozilima pod utjecajem opojnih droga u prometnim nesrećama).
 

Slijedom iznijetog dominantan problem sa stanovišta sigurnosti cestovnog prometa i nadalje predstavljaju prometne nesreće i njihove posljedice u kojima je greška vozača „BRZINA“, „ALKOHOL“ i „DROGA“.

       

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, PU istarska provesti će istovremenu prometnu akciju pod nazivom „Kontrola vozača na drogu i alkohol, nadzor brzine kretanja vozila,“u subotu (26.06.2010. godine) i u nedjelju (27.06.2010. godine), u vremenu od 00,00 do 06,00 sati.

Tijekom provedbe akcije pored nadzora brzine kretanja vozila, i kontrole vozača na alkohol i drogu sankcionirati će se i druga gruba kršenja prometnih propisa.
 


Stranica