STOP nedozvoljenom glisiranju!

U nedjelju 4. srpnja od 14 do 18 sati djelatnici pomorske policije na području PP Poreč proveli su pojačanu aktivnost na morskom akvatoriju u cilju podizanja razine sigurnosti na moru, a posebice zaštite kupača od protupropisnog glisiranja i drugih mogućih ugrožavanja na područjima gdje je zamjećena takva problematika,

Foto: PU istarska

U nedjelju 4. srpnja  od 14 do 18 sati djelatnici pomorske policije na području PP Poreč proveli su pojačanu aktivnost na morskom akvatoriju u cilju podizanja razine sigurnosti na moru, a posebice zaštite kupača od protupropisnog glisiranja i drugih mogućih ugrožavanja na područjima gdje je zamjećena takva problematika. Tijekom akcije djelatnici su prvenstveno upozoravali, a potom i represivno djelovali prema sedam  osoba kojima je izdan prekršajni nalog za glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.  Utvrđena su i tri  ostala prekršaja,  od kojih se dva  odnose na prekršaj da osobe nisu imale uvjerenja o osposobljenosti za upravljanje brodicom.
 

Ovakve akcije na području  na području PU Istarske provodit će se do kraja turističke sezone,  kako bi se sprječile protupropisne radnje i prekršaji koji na bilo koji način ugrožavaju sigurnost kupača.



Stranica