Protupravna gradnja

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta PU istarske su po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Puli proveli kriminalističko istraživanje nad četiri osobe kojim je utvrđeno da su počinili kazneno djelo protupravne gradnje. Osnovano se sumnja da je 47-godišnjak s područja Marčane u vremenskom periodu od 1998. do 2009. godine na zemljištu u mjestu Filipana sagradio zgradu bez građevinske dozvole.

Foto: Ilustracija
Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta PU istarske su po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Puli proveli kriminalističko istraživanje nad četiri osobe kojim je utvrđeno da su počinili kazneno djelo protupravne gradnje. Osnovano se sumnja da je 47-godišnjak s područja Marčane u vremenskom periodu od 1998. do 2009. godine na zemljištu u mjestu Filipana sagradio zgradu bez građevinske dozvole.

Provedenim kriminalističkim istraživanje nad 47-godišnjakom iz Pule utvrđeno je da u periodu od 2007. do 2009. godine na zemljištu na području Galižane izveo širok iskop i septičku jamu bez potrebite dokumentacije, odnosno građevinske dozvole.

Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 67-godišnjakom iz Vodnjana i 50-godišnjim bosansko-hercegovačkim državljaninom utvrđeno je da su u periodu od 2007. do 2009. godine izveli radove građenja - rekonstrukcije bez građevinske dozvole.

Na temelju provedenim kriminalističkih istraživanja, ODO je protiv sve četvorice podnijelo optužni prijedlog zbog kaznenog djela protupravna gradnja.


Stranica