Rezultati akcije "Sigurnost na moru"

U nedjelju 11. srpnja od 13 do 20 sati, policijski službenici pomorske policije su na akvatoriju Rovinja, Pule i Medulina proveli pojačanu aktivnost u cilju podizanja razine sigurnosti na moru, a posebice zaštite kupača od protupropisnog glisiranja i drugih mogućih ugrožavanja na područjima gdje je zamjećena takva problematika.


Foto: PU istarska 

U nedjelju 11. srpnja  od 13 do 20 sati, policijski službenici  pomorske policije su  na akvatoriju Rovinja, Pule i Medulina proveli pojačanu aktivnost u cilju podizanja razine sigurnosti na moru, a posebice zaštite kupača od protupropisnog glisiranja i drugih mogućih ugrožavanja na područjima gdje je zamjećena takva problematika.

 

Tom prilikom osim preventivno, pomorska policija je djelovala i represivno te 22 počinitelja uručila opći prekršajni nalog kojim su svaki kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 1000 kuna zbog prekršaja glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. Od navedenih počinitelja, jedan je  bio državljanin RH, dok su ostali bili strani državljani. Najugroženije područje  bilo je od rta Kamenjak do rta Marlera odnosno u Medulinskom zaljevu, gdje je evidentirano najviše prekršaja glisiranja kao i upozorenja kupačima da ne plivaju izvan kupališta ograđenog psihološkim branama ili više od 100 m od prirodne plaže.

 
Osim svakodnevne nazočnosti na  moru, pomorska policija provodit će i pojačane akcija na cijelom području nadležnosti PU Istarske do kraja turističke sezone, a kako bi se spriječile protupropisne radnje i prekršaji koji na bilo koji način ugrožavaju sigurnost kupača.
 
 
 
 


Stranica