Rezultati akcije "Sigurnost na moru"

U subotu, 17. srpnja od 14 do 19 sati istovremeno na cijelom akvatoriju nadležnosti PU istarske odnosno od Savudrijske vale do rta Brestova u Kvarneru provodile su se pojačane aktivnosti pomorske policije.

Foto: PU istarska

U subotu, 17.  u vremenu od 14 do 19 sati istovremeno na cijelom akvatoriju nadležnosti PU istarske odnosno od Savudrijske vale do rta Brestova u Kvarneru provodile su se pojačane aktivnosti pomorske policije.

 

Aktivnosti su bile usmjerene na već ranija detektirana područja gdje se događaju protuzakonita ponašanja nautičara i kupača te gdje je ugroženost najveća.


Tijekom akcije djelovalo se preventivno i represivno prema osobama koje upravljaju gliserima i brodicama na mlazni pogon (jet ski) glisirajući na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, a što je definirano Pravilnikom o uvjetima i načinu održavanja reda u lukama i na ostalim dijelovima unutarnjih morskih voda i teritorijalnog mora Republike Hrvatske. U akciji je 18 osoba prekršajno procesuirano zbog glisiranja na nedozvoljenom području te su svakome izrečene novčane kazne od 1.000 kuna. Svi počinitelju su bili strani državljani, osim jednog počinitelja (drž. RH, jet-ski glisiranje kod rta Kamenjak). Osim rečenog, evidentirana su dva prekršaja stranih plovila čiji zapovjednici nisu ishovovali vinjete u Lučkim kapetanijama, te jedan prekršaj neoznačavanja pozicije ronjenja balonom tijekom podvodnog ribolova te jedan prekršaj davanja plovila sa vanbrodskim motorom  na korištenje maloljetnoj osobi.

 

I nadalje tijekom turističke sezone, policijska uprava će nastaviti provoditi pojačane aktivnosti. Akcije ćemo najavljivati kroz medije jer nam je želja prevenirati ponašanja koja mogu ugroziti ljudske živote.

 
 


Stranica