Stanje na istarskim prometnicama tijekom vikenda

Proteklog vikenda od 16 do 18. srpnja 2010. godine na istarskim prometnicama evidentirano je ukupno 48 prometnih nesreća, 17 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, te 31 prometna nesreća s materijalnom štetom. U spomenutim prometnim nesrećama stradalo je 32 osobe, od čega su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede i 27 osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede.

Foto: PU istarska 

Proteklog vikenda od 16 do 18. srpnja  2010. godine na istarskim prometnicama evidentirano je ukupno 48 prometnih nesreća, 17 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, te 31 prometna nesreća s materijalnom štetom. U spomenutim prometnim nesrećama stradalo je 32 osobe, od čega su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede  i 27 osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede.

Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su vezane uz neprilagođenu brzinu kretanja 13 prometnih nesreća, ne držanje razmaka  šest prometnih nesreća, dok je prisutnost alkohola u prometnim nesrećama utvrđena kod pet  vozača.

Policijski službenici u kontroli i nadzoru prometa ukupno su kontrolirali 691 vozilo i vozača, kojom prilikom su  utvrdili  434 prometnih prekršaja, kako slijedi;

  • nepropisna brzina  118  prekršaja,
  • nepropisno pretjecanje  29 prekršaja,
  • vožnja pod utjecajem alkohola  44 prekršaja,
  • vožnja „neregistriranim" motornim vozilom  17 prekršaja,
  • upravljanje mot.vozilom prije stjecanja prava na upravljanje  5 prekršaja,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje  7 prekršaja,
  • nevezivanje sigurnosnog pojasa 47 prekršaja.

Iz prometa je isključeno 54  vozača i  17 vozila, od čega je za izdvojiti :

U subotu,  17. srpnja oko 0.15 sati na kolniku ulice D. Aligherija u Umagu, u nadzoru prometa zatečen je 26-godišnji   vozač osobnog automobila marke BMW, da upravlja pod utjecajem alkohola 1,90 g/kg, nakon čega je  smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva .

U nedjelju, 18. srpnja  oko 19.10 sati na kolniku ulice Ravna Dolina u Savudriji,  28 godišnji vozač mopeda marke Peugeot,  uzrokovao je prometnu nesreću na način da je upravljajući neregistriranim mopedom pod utjecajem alkohola 2,75 g/kg izgubio nadzor nad mopedom prešao na lijevu stranu kolnika, te  udario u  osobni automobil marke Renault kojim je iz suprotnog smjera upravljao 57- godišnji talijanski državljanin. U prometnoj nesreći vozač mopeda zadobio lake tjelesne ozljede, te je nakon liječničke obrade smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva .
 
 
 
 


Stranica