Najava akcije "Sigurnost na moru"

Tijekom ovog vikenda 24. i 25. srpnja, policijski službenici pomorske policije na cijelom akvatoriju nadležnosti PU istarske odnosno od Savudrijske vale do rta Brestova, planiraju pojačane aktivnosti s primarnim zadaćama sankcioniranja počinitelja prekršaja glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale kao i sprječavanja kupača da plivaju izvan ograđenog vodenog prostora uređene plaže kao i plivanja na udaljenosti većoj od 100 m od obale prirodne plaže. Podsjećamo građane da je zabranjeno kupanje i plivanje u lukama i prilazima lukama, uskim vodenim prilazima i kanalima u kojima se odvija plovidba. Osobe koje obavljaju podvodni ribolov ili neku drugu aktivnost pod morem moraju za vrijeme ronjenja po morskoj površini za sobom povlačiti žuti ili narančasti balon čiji promjer ne smije biti manji od 30 cm.


Foto
: PU istarska
Tijekom ovog vikenda 24. i 25. srpnja,  policijski službenici  pomorske policije na cijelom akvatoriju nadležnosti PU istarske odnosno od Savudrijske vale do rta Brestova, planiraju pojačane aktivnosti s primarnim zadaćama sankcioniranja počinitelja prekršaja glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale  kao i sprječavanja kupača da plivaju izvan ograđenog vodenog prostora uređene plaže kao i plivanja na udaljenosti većoj od 100 m od obale prirodne plaže.

Podsjećamo građane da je zabranjeno kupanje i plivanje u lukama i prilazima lukama, uskim vodenim prilazima i kanalima u kojima se odvija plovidba.

Osobe koje obavljaju podvodni ribolov ili neku drugu aktivnost pod morem moraju za vrijeme ronjenja po morskoj površini za sobom povlačiti žuti ili narančasti balon čiji promjer ne smije biti manji od 30 cm.


Stranica