Rezultati akcije "Sigurnost na moru"

Tijekom vikenda 24. i 25. srpnja policijski službenici provodili su pojačane aktivnosti na moru s ciljem podizanja razine sigurnosti kupača i nautičara. Obzirom da su tijekom vikenda prevladavali loši meteorološki uvjeti na moru, rad pomorske policije osim na suzbijanju glisiranja na nedozvoljenom području, bio je usmjeren pretežito preventivno u vidu obilaska akvatorija poradi eventualnih potreba spašavanja kupača, posada plovila i plovila. Naime, u subotu pomorska je policija bila uključena u akciju traganja za nestalim 41-godišnjim slovenskim državljaninom, surferom kod Savudrije kojeg je nakon puknuća padobrana bura nosila prema otvorenom moru. Surfera je spasio jedan ribar iz Umaga. Tom prilikom sufrer nije zadobio nikakve ozljede. U svezi utvrđenih prekršaja na moru, navodimo da je na području Umaga zatečena jedna osoba da upravlja gliserom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. Zatim jedna je osoba zatečena u glisiranju na području Pule i tri osobe na području Rovinja. Osim navedenog, na području Rovinja pomorska policija kontrolom stranih plovila utvrdila je da zapovjednici dvaju plovila nisu prethodno ishodovali vinjete u Lučkim kapetanijama.

Foto: PU istarska
Tijekom vikenda 24. i 25. srpnja policijski službenici provodili su pojačane aktivnosti na moru s ciljem podizanja razine sigurnosti kupača i nautičara. Obzirom da su tijekom vikenda prevladavali loši meteorološki uvjeti na moru, rad pomorske policije osim na suzbijanju glisiranja na nedozvoljenom području, bio je usmjeren  pretežito  preventivno u vidu obilaska akvatorija poradi eventualnih potreba spašavanja kupača, posada plovila i plovila. Naime, u subotu pomorska je  policija  bila uključena u akciju traganja za nestalim 41-godišnjim  slovenskim državljaninom, surferom kod Savudrije kojeg je nakon puknuća padobrana bura nosila prema otvorenom moru. Surfera je spasio  jedan ribar iz Umaga. Tom prilikom sufrer nije zadobio nikakve ozljede.

U svezi utvrđenih prekršaja na moru, navodimo da je na području Umaga zatečena jedna osoba da upravlja gliserom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.  Zatim jedna je  osoba zatečena u glisiranju na području Pule i tri osobe na području Rovinja. Osim navedenog, na području Rovinja pomorska policija kontrolom stranih plovila utvrdila je da zapovjednici dvaju plovila nisu prethodno ishodovali vinjete u Lučkim kapetanijama.
 


Stranica