Prezentacija promotivnog letka "Prevencija turističkog kriminaliteta"


Foto: PU istarska

Danas, 29. srpnja je u prostorijama  PU istarske održana je tiskovna konferencija na kojoj je  prezentiran promotivni letak „Prevencija turističkog kriminaliteta“, a  koji je  izrađen zajedničkom suradnjom  PU istarske i Turističke zajednice Županije istarske, te turističkih  zajednica gradova i općina Županije istarske.

Na navedenoj tiskovnoj konferenciji  prisustvovali  su  pored predstavnika PU istarske i direktor Turističke zajednice Županije istarske, g. Denis Ivošević , te direktorica Turističke zajednice grada Pule gđa. Sanja Cinkopan Korotaj.

Tom prilikom prisutni su upoznati s ustrojavanjem Odsjeka za prevenciju čija je zadaća da prati i analizira stanje sigurnosti i pojave koje pogoduju nastanku i razvitku kažnjivih djela u cilju njihove prevencije pri čemu surađuje s tijelima lokalne i područne samouprave, organizacijama, ustanovama, građanskim udrugama i drugim tijelima. Predlaže mjere i aktivnosti preventivnog karaktera savjetuje građane o važnosti prevencije u sigurnosti te informira policijske službenike o važnosti prevencije te ih potiče na preventivno djelovanje.

U nastavku je prezentirana  namjena i sadržaj promotivnog letka kojem je cilj prevencija turističkog kriminaliteta

Promotivni letci će se  turistima i drugim gostima na području Županije istarske distribuirati putem turističkih zajednica, kontakt policije i drugih policijskih službenika na terenu.

 
 
 
 


Stranica