Ako piješ ne vozi!

Jučer, 03. kolovoza oko 22,40 sati, na cesti Žminj-Pazin kod mjesta Rogovići prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil marke Renault Clio, kojim je upravljao 37-godišnjak s područja Pazina pod utjecajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u njegovu organizmu u iznosu od 3,38 g/kg.

 Foto: ilustracija


Jučer, 03. kolovoza oko 22,40 sati, na cesti Žminj-Pazin kod mjesta Rogovići prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil marke Renault Clio, kojim je upravljao 37-godišnjak s područja Pazina pod utjecajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u njegovu organizmu u iznosu od 3,38 g/kg. Policijski službenici su ga poradi bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja priveli u Policijsku postaju Pazin, te mu je određeno zadržavanje u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom jučerašnjeg dana u redovnom nadzoru i kontroli prometa, također su zatečena dva vozača sa 2,91 i 2,14 g/kg.

Na području Rovinja zaustavljen je osobni automobil marke Ford ORION, kojim je upravljao 60-godišnjak s područja Rovinja pod utjecajem alkohola od 2,91 g/kg.

Na području Novigrada zaustavljen je osobni automobil marke Fiat BRAVA (istek prometne dozvole do 15 dana), kojim je upravljao 33-godišnjak s područja Umaga pod utjecajem alkohola od 2,14 promila.

Slijedom iznijetog ponovno apeliramo na sve vozače da ne upravljaju vozilima ako su konzumirali alkoholna pića prije ili za vrijeme vožnje, poradi činjenice da vožnja pod utjecajem alkohola može biti „najskuplja vožnja“ sa neželjenim posljedicama.

 


Stranica