Provedena akcija „Policija među građanima“ u Medulinu

Foto: PU istarska

Jučer 12. kolovoza od 17 do 19 sati u Medulinu, Osipovica bb, kod fontane održana je promotivno-preventivna akcija „Policija među građanima“ u kojoj su sudjelovali policijski službenici kontakt policije PP Pula, Postaje prometne policije Pula, Postaje pomorske policije, te policijski službenici austrijske policije g. Robert Marlovits i g. Rene Jerson, koji se u sklopu projekta Međunarodne policijske suradnje nalaze na ispomoći u PU istarskoj.

Tijekom održavanja akcije građane se educiralo o načinima podizanja razine samozaštitnog ponašanja kroz međusobnu suradnju građana i policije na prevenciji kaznenih djela, a stanovnici Medulina su sa svojim kontakt policajcem Vladimirom Varelija mogli dogovarati rješavanje problema  na nivou lokalne zajednice.

Iz područja rada prometne policije policijski službenici Postaje prometne policije održali su edukacije o prometnim pravilima i prometnoj kulturi građana, zainteresirani vozači su mogli provjeriti stanje negativnih bodova, dok je za najmlađe i njihove roditelje pripremljen improvizirani pješački prijelaz i školski semafor. 

 

Zaljubljenicima u more, brodice i ribolov na raspolaganju je bio policijski službenik Postaje pomorske policije koji je prisutnima ponudio informacije o sigurnosti na moru, ali i korisne informacije o zakonskoj regulativi ribolova.

Akciji su se odazvali brojni strani i domaći turisti, kojima je podijeljen promotivni materijal, dok su austrijski i njemački turisti bili u prigodi dobiti odgovore na sve svoje upite na materinjem jeziku, obzirom da su u akciji sudjelovali i kolege iz austrijske policije.



Stranica