Na tunelu Učka u kontroli prometa pronađena droga


Foto: PU istarska
U sklopu pojačanih mjera koje se provode tijekom turističke sezone,a u cilju održavanja povoljnog sigurnosnog stanja, prilikom kontrole prometa, pazinska je policija na tunelu Učka, u noći 17/18. kolovoza zaustavila osobni automobil marke Alfa Romeo, riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljala 33-godišnjakinja, a kao putnik u automobilu se nalazio 39-godišnjak i malodobno dijete, svi  iz Rijeke.

Prilikom kontrole i pregleda vozila i vozača, kod  33-godišnjakinje  je pronađeno 101,1 gram heroina, te su ona i  39-godišnjak uhićeni zbog  sumnje na počinjenje  kaznenog djela zlouporabe opojnih droga.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad uhićenim osobama  utvrđena je osnovana sumnja  da je pronađena droga bila namijenjena preprodaji. Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu procjenjuje se na oko  40 tisuća kuna. Nakon uhićenja izvanbračnih supružnika malodobno dijete je odmah adekvatno  zbrinuto. A 33-godišnjakinja i 39-godišnjak su  nakon provedenog kriminalističkog istraživanja u večernjim satima 18. kolovoza predani u Istražni centar Županijskog suda u Puli. Oboje su višekratno evidentirani kao počinitelji kaznenog djela zlouporabe opojnih droga. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Također je jučer u 20.30 sati u kontroli prometa  na tunelu Učka zaustavljen osobni automobil marke Ford Fiesta, riječkih reg. oznaka u kojem su se nalazile četiri osobe koje su posjedovale opojnu drogu marihuanu te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje.

 


Stranica