Akcija "Poštujte naše znakove"

Foto: PU istarska

U sklopu akcije "Poštujte naše znakove, jučer, 6. rujna  od 10.30 -10.45 sati u Puli je  u učionici Osnovne škole G. Martinuzzi , pomoćnik načelnika za preventivu u cestovnom prometu Dubravko Šlibar održao  kratko predavanje roditeljima učenika  I b razreda Osnovne škole Giuseppina Martinuzzi  o sigurnom sudjelovanju djece u prometu i pritom  im savjetovao  da  djeci pokažu najsigurniji put od kuće do škole i nazad do kuće, da djeci  ukažu na opasna mjesta; kako da se kreću i kojom stranom ulice; na kojim mjestima da prijeđu ulicu, a gdje ne smiju prelaziti ulicu; da  djecu treba pripremiti za školu i da  u školu krenu  na vrijeme i  bez žurbe; da ih odijevaju  u odjeću koja će ih  činiti vidljivim u prometu s reflektirajućim materijalima. Također, im je napomenuo da ako pada kiša, umjesto kišobrana da im  obuku kišnu kabanicu (da izbjegavaju kišobrane), te da prate ponašanje djeteta u prometu i po potrebi da ga isprave.

Posebno im je skrenuta pozornost na pravilno ponašanje u prometu, jer sigurnost djece ovisi o odgovornom pristupu odraslih i mora im se pružiti pozitivan primjer. Istaknuo je da s djecom treba  prelaziti ulicu na za to predviđenim mjestima, „zebrama“, u vrijeme kada je na semaforu upaljeno zeleno svjetlo, ne pretrčavati ulicu s djecom dok se približavaju automobili, djecu voziti u automobilima obavezno na zadnjim sjedalima i vezati ih sigurnosnim pojasom.

Istoga dana je od 19.20 do 19.30 sati  u   Osnovnoj  škole Šijana održano predavanje o sigurnom sudjelovanju djece u prometu roditeljima učenika  I a razreda.
 



 

Stranica