Akcija "Poštujte naše znakove" u Rovinju

Foto: PU istarska

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ u utorak, 7. rujna, policijski službenici PP Rovinj su u Rovinju zajedno sa predstavnikom auto kluba Pula - Rovinj g.  Marčelom Mohorović obavili obilazak i održali  predavanje roditeljima učenika o sigurnom sudjelovanju djece u prometu u prvim razredima triju  osnovnih škola „ Jurja Dobrila“, „Vladimir Nazor“ , i „Bernardo Benussi“.

Na predavanju savjetovano je roditeljima da  djeci pokažu najsigurniji put od kuće do škole i nazad do kuće, da djeci  ukažu na opasna mjesta; kako da se kreću i kojom stranom ulice; na kojim mjestima da prijeđu ulicu, a gdje ne smiju prelaziti ulicu; da  djecu treba pripremiti za školu i da  u školu krenu  na vrijeme i  bez žurbe; da ih odijevaju  u odjeću koja će ih  činiti vidljivim u prometu s reflektirajućim materijalima. Također, im je napomenuo da ako pada kiša, umjesto kišobrana da im  obuku kišnu kabanicu (da izbjegavaju kišobrane), te da prate ponašanje djeteta u prometu i po potrebi da ga isprave.

Posebno im je skrenuta pozornost na pravilno ponašanje u prometu, jer sigurnost djece ovisi o odgovornom pristupu odraslih i mora im se pružiti pozitivan primjer. Istaknuo je da s djecom treba  prelaziti ulicu na za to predviđenim mjestima, odnosno preko obilježenog pješačkog prijelaza, da ne pretrčavaju ulicu s djecom dok se približavaju automobili, da kad djecu voze u automobilima obavezno voze  na zadnjim sjedalima i da ih vežu  sigurnosnim pojasem.

Također, u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ su  u jutarnjim satima, 9. rujna , policijski službenici policijske postaje  Rovinj  ispred Osnovnih škola Jurja Dobrila i Bernardo Benussi   vršili nadzor nad prometom, a u cilju osiguravanja nesmetanog i sigurnog dolaska učenika u školu. Tijekom nadzora prometa, svi su se vozači i pješaci pridržavali prometnih propisa.

 


Stranica