Troje djece ozlijeđeno u prometnim nesrećama - APEL VOZAČIMA!

Tijekom današnjeg dana, 20. rujna na području PU istarske dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su sudjelovala djeca na putu iz škole i u školu.


Tijekom današnjeg dana, 20. rujna  na području PU istarske dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su sudjelovala djeca na putu iz  škole i u školu.

Prva prometna nesreća se dogodila oko 12.10 sati  u Puli na raskrižju ulice Veruda i Krležine ulice, na način da su osmogodišnjakinja i desetogodišnjak započeli prelaziti kolnik ulice Veruda preko obilježenog pješačkog prijelaza, kada je kolnikom ulice Veruda naišao osobni automobil marke Opel Astra kojim je upravljao 35-godišnjak  iz Pule, a koji je najprije  prošao pored zaustavljenog vozila u desnoj prometnoj traci  (koje se bilo zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza poradi propuštanja djece), te  udario u  djecu. Ozlijeđena djeca prevezena su u OB Pula, gdje su im utvrđene lakše ozljede.  

Druga prometna nesreća dogodila se  oko 13 sati na području grada Buja na raskrižju državne ceste D-21 – Grožnjanska – Flavija, kada je devetogodišnjakinja  započela  prelaziti kolnik državne ceste D-21 preko obilježenog pješačkog prijelaza, kada je  s njene lijeve strane naišao osobni automobil marke Rover 400, kojim je upravljao 65-godišnji slovenski državljanin, a kretao se kolnikom državne ceste D-21  u smjeru Krasice. Ozlijeđena devetogodišnjakinja prevezena je vozilom hitne medicinske pomoći u Opću bolnicu Pula gdje  su joj utvrđene teške ozljede.

Stoga,  policija još jednom podsjeća na početak školske godine i time na povećan broj školske djece na cesti u prometu, te upućuju apel svim vozačima da u prometu naročito u blizini škola  poštuju propise i ograničenja brzine, voze s pojačanim oprezom, te napominjemo da su vozači sukladno članku 134 st. 2 Zakona o sigurnosti prometa na cestama dužni zaustaviti vozilo i propustiti djecu pješake i kada ona tek stupaju na kolnik .  



 


Stranica