Inspekcijski nadzor iz područja cestovnog prometa

Tijekom dana 24. rujna 2010. godine na području Pule i Rovinja proveden je inspekcijski nadzor iz područja cestovnog prometa od strane inspekcije cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH u suradnji s policijskim službenicima PU istarske. Inspekcijski nadzor usmjeren je na vozila i vozača teretnih motornih vozila u cilju provjere poštivanja odredbi Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, Zakona o radnom vremenu i odmorima vozača u cestovnom prometu te Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Kontrolirano je dvadesetak teretnih vozila kojom prilikom je utvrđeno sedam prekršaja od čega tri prekršaja iz oblasti Zakona o prijevozu u cestovnom prometu te četiri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Također, nadzorom je obuhvaćena kontrola analognih i digitalnih tahografskih listića kao i tehnička ispravnost motornih vozila. Ovakva praksa i suradnja nastavlja se u narednom periodu.

Foto: PU istarska
Tijekom dana 24. rujna 2010. godine na području Pule i Rovinja proveden je inspekcijski nadzor iz područja cestovnog prometa od strane inspekcije cestovnog prometa  Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH u suradnji s policijskim službenicima PU istarske.

Inspekcijski nadzor usmjeren je na vozila i vozača teretnih motornih vozila u cilju provjere poštivanja odredbi Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, Zakona o radnom vremenu i odmorima vozača u cestovnom prometu te Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kontrolirano je dvadesetak  teretnih vozila kojom prilikom je utvrđeno sedam prekršaja od čega tri prekršaja iz oblasti Zakona o prijevozu u cestovnom prometu te četiri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  Također, nadzorom je obuhvaćena kontrola analognih i digitalnih tahografskih listića kao i tehnička ispravnost motornih vozila.

Ovakva praksa i suradnja nastavlja se u narednom periodu.  

 
 


Stranica