Spriječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti

Pulska je policije provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 44-godišnjakom i 24-godišnjakom iz Pule utvrdila osnovanu sumnju da su počinili kazneno djelo sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti i kazneno djelo prijetnja. Osnovano se sumnja da su 10. listopada oko 0.20 sati u Koparskoj ulici u Puli,

Foto: Ilustracija 

Pulska je policije provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 44-godišnjakom i 24-godišnjakom iz Pule utvrdila osnovanu sumnju da su počinili kazneno djelo sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti i kazneno djelo prijetnja. Osnovano se sumnja da su 10. listopada oko 0.20 sati  u Koparskoj ulici u Puli, njih dvojica i još tri osobe na sav glas pjevali i galamili  te palili vatru na roštilju. Po dolasku policijskih službenika upozoreni su na ponašanje pri čemu su  44-godišnjak i 24-godišnjak  pod utjecajem alkohola počeli vrijeđati policijske službenike pri čemu je 44-godišnjak s komadom stakla od krigle pokušao udariti policijskog službenika po glavi.

U trenutku uhićenja 44-godišnjaka, 24-godišnjak je nasrnuo na policijskog službenika u namjeri da ih razdvoji nakon čega su obojica dovedeni u policijsku postaju gdje je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv obojice slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti i kaznenog djela prijetnja zato jer su tijekom događaja obojica uputili ozbiljne prijetnje policijskim službenicima.



Stranica