PU istarska izvršila prijem vježbenika

PU istarska je 11.10.2010. godine izvršila prijam 45 vježbenika srednje stručne spreme od ukupno 180 polaznika koji su za potrebe PU istarske završili program obrazovanja za zanimanje policajac u 2009./2010. godini što je provela Policijska škola u sastavu Policijske akademije.


 

Foto: PU istarska

PU istarska je jučer, 11. listopada  izvršila prijem 45 vježbenika srednje stručne spreme od ukupno 180 polaznika koji su za potrebe PU istarske završili program obrazovanja za zanimanje policajac u 2009./2010. godini što je provela Policijska škola u sastavu Policijske akademije.

Vježbenici su raspoređeni u 7 policijskih postaja PU istarske na upražnjena radna mjesta temeljne, granične, aerodromske i pomorske policije.

Vježbenički staž trajat će im 12 mjeseci tijekom kojeg će se provoditi mentorski program obuke a isti će s vježbenicima provoditi mentori koji su završili poseban instruktivni tečaj u Policijskoj akademiji.

Cilj vježbeničkog staža i mentorskog programa obuke je da se vježbenici tijekom istog osposobe za samostalno obavljanje vrlo zahtjevnih  i odgovornih poslova policijskog službenika.

Prijem preostalih vježbenika izvršiti će se sukladno dinamici prijema određenoj od strane MUP-a.

Uvažavajući potrebe policijskih uprava u tijeku je natječaj za upis 800 polaznika – ca u program srednje školskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac / policajka u 2011. godini. Natječaj je otvoren od 06.09.2010. g. i traje do 30.11.2010. godine. Uvjeti natječaja mogu se naći na web stranicama MUP-a www. mup. hr ili u policijskim postajama.



Stranica