Preventivna akcija "Živim život bez nasilja"

Foto: ilustracija

Povodom održavanja kampanje „Živim život bez nasilja“ PU istarska najavljuje provođenje iste na području Županije Istarske.

Riječ je o preventivnoj akciji povodom obilježavanja Međunarodnog dana sprječavanja nasilja nad ženama, 25. studenoga, koja se provodi na području cijele Republike Hrvatske pod sloganom „ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA“.

 Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo policije, Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, uz potporu UN pokreće preventivnu akciju „Živim život bez nasilja“, na području Republike Hrvatske u vremenu od 08. do 24. studenog 2010. godine.

Cilj preventivne akcije Živim život bez nasilja je podizanje svijesti građana za prijavljivanje nasilja u obitelji i izgradnja kulture nenasilja među mladima.

Preventivne aktivnosti namijenjene su učenicima osnovnih i srednjih škola, nastavnicima, roditeljima, zajednici u cjelini, a provodit će se najvećim dijelom u školama.

Tijekom provođenja kampanje organizirati će se debate na temu nasilja u obitelji uz gostovanje stručnjaka iz tog područja. Također će se u sklopu navedenog kroz predavanje govoriti o nasilju u obitelji, načinu na koji se može spriječiti te će se učenicima podijeliti prigodni promotivni materijali.

Središnja aktivnost održati će se dana 24. studenog 2010. godine u OŠ „Veli vrh“ u Puli u vremenu od 17 do 19 sati  uz prigodni program.

 

AKTIVNOSTI TIJEKOM KAMPANJE NA PODRUČJU PU ISTARSKE:

Dana 09. i 10. studenog 2010. godine povodom Kampanje „Živim život bez nasilja“, mjeseca borbe protiv ovisnosti te Međunarodnog dana djece i dana Konvencije UN-a o pravima djeteta policijske službenice Odsjeka za maloljetničku delinkvenciju održale su predavanja učenicima osmih razreda osnovne škole Jurja Dobrile u Rovinju na temu „ Prava djeteta - uporaba i zlouporaba “ tijekom kojih su učenici imali priliku dobiti saznanja o svojim pravima na sretan život u obitelji i okruženju u kojem žive te raspravljati o tome što zapravo znači njihovo pravo na život bez nasilja i bez ovisnosti. Učenici su također dobili informacije o tome tko im sve može i dužan je pružiti pomoć u slučaju ugrožavanja njihovih prava.  

 

U sklopu kampanje ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA održavati će se  predavanja za učenike srednje škole kako slijedi:

  

 

DATUM

 

 

BROJ RAZREDA

 

SREDNJA ŠKOLA

 

12.11.2010.

 

 

 

Jedan 4.r

 

SŠ Umag

 

15. i 16.11.2010.

 

 

Četiri 3. r

 

SŠ „Zvane Črnje“ Rovinj

 

16. i 17. i 18.11.2010.

 

 

Četiri 4. r

 

SŠ Buje

 

17., 18. i 23.11.2010.

 

 

Po dva 3. i 4. r

 

SŠ Buzet

 

17.11.2010.

 

 

Sedam 4. r

 

SŠ „Jurja Dobrile“ Pazin

 

16., 17. i 18.11.2010.

 

 

Šest 3. i 4. r

 

SŠ „Mate Blažine“ Labin

 

18.11.2010.

 

 

Nekoliko razreda (u tehničkoj trećih)

Srednja medicinska škola

Srednja tehnička škola

Srednja industrijsko-obrtnička škola

 

22.11.2010.

 

 

Dva 4. r

 

SŠ „Mate Balote“ Poreč (opća i jezična gimnazija)

 

U Pazinu, u  Srednjoj školi Jurja Dobrile učenici te škole će dana 24. studenoga u 13 sati održati debatu na temu  "Prijaviti nasilje u obitelji ili ne?".



Stranica