Uvođenje u službu policijskog kapelana u PU istarskoj

Foto: PU istarska

U 11 sati u crkvi sv. Kuzme i Damjana u Fažani slavljena je sveta misa povodom imenovanja vlč. Don Ivana Borića kapelanom poslužiteljem policijske kapelanije “Sveti Mauro” za Policijsku upravu istarsku.

Misu je u koncelebraciji sa svećenicima i kapelanima Vojnog ordinarijata, predvodio biskup mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij uz asistenciju  biskupa porečko – pulskog mons. Ivana Milovana.

Dekretom Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, velečasni Don Ivan Borić imenovan je kapelanom poslužiteljem navedene policijske kapelanije sa svim pravima župnika na tri godine, te je današnjom  svetom misom uveden u službu. 

Sveta misa započela je pozdravnim govorom načelnika Policijske uprave istarske gospodina Mladena Blaškovića, koji je tom prilikom policijskom kapelanu poželio mnogo sreće i uspjeha u njegovim poslovima dušobrižništva za djelatnike Policijske uprave, te dosadašnjem kapelanu vlč. Josipu Listešu zahvalio na dosadašnjem obnašanju službe.

Okupljenima se također obratio bivši policijski kapelan vlč. Josip Listeš koji je zbog zdravstvenih razloga morao napustiti tu svoju funkciju. Novome policijskom kapelanupoželio je  mnogo sreće i puno uspjeha u radu.

S istim se željama policijskom kapelanu u uvodnom dijelu svete mise pridružio i sam biskup.

Na kraju svete mise okupljenima, među kojima su bili vjernici iz Fažane i okolice, ali isto tako i policijski službenici iz svih organizacijskih jedinica Policijske uprave istarske, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, na čelu sa savjetnikom ministra g. Ivicom Franićem, predstavnici Hrvatske vojske, dogradonačelnik grada Pule te drugi gosti i uzvanici, obratio se velečasni Don Ivo Borić koji je tom prilikom zahvalio svima koji su pridonijeliimenovanju, istaknuvši kako je ovo za njega trenutak od iznimne važnosti.



Stranica