Zahvaljujući akciji građani i dalje dragovoljno predaju oružje

Od provođenja posljednje aktivnosti u Pazinu PU istarska bilježi 4 događaja u kojima su građani dragovoljno predali ilegalno oružje i streljivo.

Foto: PU istarska

PU istarska od 2007. godine provodi aktivnosti po akciji „Manje oružja manje tragedija“. Cilj akcije je senzibiliziranje i poticanje javnosti na dragovoljnu predaju oružja, budući se i dalje bilježe događaji pronalaska ubojitih sredstava i nesretnih slučajeva uzrokovanih oružjem kojeg građani ilegalno posjeduju.

Kako se bliži vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana potrebno je  zajedničkim naporima izbjeći nesreće pri rukovanju oružjem i eksplozivom, najčešće mladih, neiskusnih i nestručnih osoba. Kroz ovu akciju koja traje kontinuirano želimo zlouporabu oružja svesti na najmanju moguću mjeru, kako bi stekli pretpostavke za sigurniju budućnost.

PU istarska je ove godine u 3 navrata provela akciju „Manje oružja manje tragedija“ i to 12. rujna 2010. godine u Rovinju, 03. – 05. studenog 2010. godine u dvorani „Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu“ u Puli za vrijeme održavanja manifestacije „Dani zaštite i spašavanja“, te 07. prosinca 2010. godine u Pazinu.

Od provođenja posljednje aktivnosti u Pazinu PU istarska bilježi 4 događaja (1 događaj u PP Buje, 2 događaja u PP Pazin i 1 događaj u PP Pula) u kojima su građani dragovoljno predali ilegalno oružje i streljivo, uslijed čega je ukupno dragovoljno predano:

  • 3 bombe
  • 1 puška
  • 1 pištolj
  • 500 kapisli za lovačko streljivo
  • 1476 komada streljiva raznog kalibra
  • 400 g privrednog eksploziva

Tijekom prvih 10 mjeseci ove godine u PU Istarskoj građani su dragovoljno predali 19 ručnih bombi, 38 raznih rasprskavajućih sredstava,  3 komada raznog vatrenog oružja (pušaka i kratkog oružja), 1544 streljiva raznog kalibra, te 0,1 kg raznog eksploziva.



Stranica