Uhićeni razbojnici

Pulska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom iz Pule i 19-godišnjakom s područja Ližnjana utvrdila osnovanu sumnju da su počinili kazneno djelo Razbojništvo, a 18- godišnjak i kazneno djelo zlouporaba opojnih droga.

Foto: ilustracija  

Pulska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom iz Pule i 19-godišnjakom s područja Ližnjana utvrdila osnovanu sumnju da su počinili kazneno djelo Razbojništvo.

Osnovano se sumnja da su 2. siječnja oko 1 sat u ulici Kaštanjer u Puli prišli 17-godišnjaku iz Pule  i njegovu maloljetnom prijatelju te zatražili cigarete, a potom novac. Najprije je 17-godišnjak odbio dati novac, te nakon što ga je je jedan od dvojice počinitelja udario šakom u obraz, 17-godišnjak mu je dao sto kuna.

Nadalje,  osnovano se sumnja da je 18-godišnjak iz Pule 3. siječnja oko 19 sati u naselju Valmade u Puli ušao u trgovinu Puljanka te odgurnuo  50-godišnju prodavačicu, otvorio kasu i uzeo novac te se udaljio u nepoznatom pravcu pri čemu je otuđio 800 kuna.

Također je utvrđena osnovana sumnja da je 18-godišnjak iz Pule tijekom lipnja i srpnja 2010. g. u dva navrata 15-godišnjaku prodao ukupno 26 grama opojne droge marihuane.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 18-godišnjak  i 19-godišnjak su jučer u  večernjim satima sprovedeni u Istražni centar Županijskoga suda u Puli.



Stranica