Upozorenje građanima

Upozoravaju se građani na pojavne oblike prijevara koje se u posljednje vrijeme vrše na području naše PU.

 Foto: ilustracija  

Upozoravaju se građani na pojavne oblike prijevara koje se u posljednje vrijeme vrše na području PU istarske.

PP Pula zaprimila je dvije kaznene prijave oštećenih osoba starije životne dobi kojima je na vrata stana došla nepoznata muška osoba i predstavila se kao predstavnik jedne tvrtke iz Zagreba, te im ponudio da za kaparu od 1000 kuna te mjesečnu pretplatu od 250 kuna mogućnost da ih njihov liječnik dolazi liječiti  na kućnu adresu, te da će nakon uplate kapare i prve mjesečne rate na poklon dobiti masažer.

Nakon dobivenog novca „predstavnici“ se više nisu javljali na ostavljene kontakt telefone.  

Tijekom studenoga i prosinca na području PU istarske evidentirano je 8 slučajeva prijevara osoba starije životne dobi na način da muška ili ženska osoba dolazi na vrata stana te nudi razne medicinske usluge, masažere, lonce, deke za određeni novčani iznos i potpisivanje ugovora, uz obećanje da će robu isporučiti nakon prve uplate na račun, nakon čega se s tim osobama više ne može ostvariti kontakt.

 

Poradi navedenog upućujemo građane na oprez prilikom kontakta s nepoznatim „predstavnicima“ raznih tvrtki, a iz razloga možebitnih prijevara.

Ako se osoba predstavi kao službena osoba, tražite od nje službenu iskaznicu u slučaju da vam je i unatoč iskaznici sumnjiva, telefonom provjerite je li služba koju navodno predstavlja doista uputila službene osobe kod vas.


Pozivamo  građane da ne nasjedaju ovakvim ili sličnim ponudama te da o svim sumnjivim kontaktima i ponudama odmah izvijeste policiju na broj telefona 192.



Stranica