Pokušali prevariti osiguravajuće društvo

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 26-godišnjak i 28-godišnjakinja, oboje s područja Ližnjana, počinili kazneno djelo prijevare.

Foto: ilustracija

Policijski službenici PU istarske provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su osnovanu sumnju da su 26-godišnjak i 28-godišnjakinja, oboje s područja Ližnjana,  počinili kazneno djelo prijevare. Osnovano se sumnja da je 26-godišnjak s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu osiguravajuće društvo kada je ispunio zahtjev za naknadu štete iz automobilske odgovornosti kojeg je vlastoručno potpisao.

Poradi osnova sumnje da se prometna nesreća nije dogodila na način kako navode sudionici prometne nesreće cjelokupni predmet prometne nesreće proslijeđen je Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu čiji su djelatnici utvrdili da se prometna nesreća nije dogodila kako je navedeno u izjavama oštećenih.

Naime, 26-godišnjak je prijavio materijalnu štetu na motociklu za koju je naveo da je nastala 13. listopada 2010. godine oko 17.20 sati na cesti Valtura – Šišan od strane osobnog automobila kojim je upravljala 28-godišnjakinja, a koja je popunila i potpisala „europsko izvješće o prometnoj nezgodi“. Osiguravajuće društvo isplatilo je 26-godišnjaku ukupno 23.400 kuna.

 

Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv 25-godišnjaka i 28-godišnjakinje slijedi podnošenje kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela prijevara.

 

 



Stranica