Pribavljali neistinite svjedodžbe za članove DVD-a iz Fažane

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta PU istarske proveli su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 61-godišnji predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Brioni Fažana, u dogovoru sa više osoba, pribavio i koristio neistinite Svjedodžbe o zdravstvenoj sposobnosti radnika za poslove vatrogasac i Uvjerenja o osposobljenosti za zvanje ispitanog vatrogasca za članove DVD-a Brioni Fažana.

Foto: ilustracija  

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta PU istarske proveli su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 61-godišnji predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Brioni Fažana, u dogovoru sa više osoba, pribavio i koristio neistinite Svjedodžbe o zdravstvenoj sposobnostiradnika za poslove vatrogasac i Uvjerenja o osposobljenosti za zvanje ispitanog vatrogasca za članove DVD-a Brioni Fažana. 

Utvrđeno je da je 61-godišnjak tijekom lipnja 2008. godine, sa 45-godišnjim voditeljem Zdravstvene ustanove za medicinu rada u Zaprešiću, dogovorio da članovima DVD-a Brioni Fažana izda Svjedodžbe o zdravstvenoj sposobnosti radnika za poslove vatrogasac, a bez pristupanja liječničkom pregledu, što je on i učinio, i to na način da je Svjedodžbe vlastoručno potpisao te ih ovjerio faksimilom specijalistice medicine rada, a bez njenog znanja i odobrenja. 

Također se osnovano sumnja da je tijekom 2006. godine, Predsjednik DVD-a Brioni Fažana sa 58-godišnjim predsjednikom Vatrogasne zajednice Grada Zaprešića i 51-godišnjim volonterskim zapovjednikom Vatrogasne zajednice Grada Zaprešića, dogovorio da članovima DVD-a Brioni Fažana izdaju Uvjerenja o osposobljenosti za zvanje ispitanog vatrogasca bez stvarno održanog osposobljavanja, što je 51-godišnjak i učinio, te je izdao tražena uvjerenja.  

Tako pribavljene neistinite svjedodžbe i uvjerenja Predsjednik DVD-a Brioni Fažana dostavio je Područnoj vatrogasnoj zajednici Pula, a sve kako bi članovi  DVD-a Brioni Fažana time ispunili uvjet za članstvo i izvršavanje zadaća u operativnoj jedinici DVD-a Brioni Fažana. 

Protiv 61-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenih djela poticanja na „Zlouporabu položaja i ovlasti“ i „Krivotvorenja službene isprave“, protiv 45-godišnjaka zbog „Zlouporabe položaja i ovlasti“ i „Krivotvorenja isprave – posebnih slučajeva krivotvorenja“, protiv 58-godišnjaka zbog poticanja na „Zlouporabu položaja i ovlasti“ te protiv 51-godišnjaka zbog „Zlouporabe položaja i ovlasti“ i „Krivotvorenja službene isprave“, nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zaprešiću redovnim putem.



Stranica