Prometna edukacija osnovnoškolaca u Barbanu i Puli

Foto: PU istarska

 

Prometna je policija nastavila svoje preventivne aktivnosti u svezi podizanja svijesti i razine prometne kulture najmlađih sudionika u prometu pa su tako policijski službenici Postaje prometne policije Pula,  10. ožujka održali edukaciju u OŠ ''Jure Filipovića'' u Barbanu, a 15. ožujka educirali su učenike OŠ ''Centar'' u Puli.

Na edukacijama je sudjelovalo ukupno 109 učenika drugih, trećih i četvrtih razreda, a djeca su se imala prilike upoznati s osnovnim pravilima ponašanja u prometu, kao što su:

siguran prijelaz ceste sa i bez obilježenog pješačkog prijelaza, poštivanje svjetala na semaforu (uz korištenje improviziranog pješačkog prijelaza i školskog semafora), sigurna vožnja biciklom, prijevoz u osobnom automobilu, kretanje nogostupom i kretanje cestom bez izgrađenog nogostupa te korištenje reflektirajućeg prsluka ili reflektirajućeg predmeta na odjeći ili na školskoj torbi.

 

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula i u narednom će razdoblju nastaviti s provođenjem ovakvih aktivnosti, a sve s ciljem zaštite najugroženijih sudionika u prometu.



Stranica