Izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola

U prometnoj nesreći koja se jučer oko 22,40 sati dogodila na raskrižju ceste za isključivanje sa Istarskog ipsilona (Markovac – Pula) sa cestom D-300 (Umag – Buje) dvije su osobe lakše ozlijeđene.

Foto: Ilustracija

 

U prometnoj nesreći koja se jučer oko 22,40 sati dogodila na raskrižju ceste za isključivanje sa Istarskog ipsilona  (Markovac – Pula) sa cestom D-300 (Umag – Buje) dvije su osobe lakše ozlijeđene.

Prometna nesreća dogodila se kada je 54-godišnjak iz Buja, upravljajući teretnim vozilom marke Renault Kangoo, pulskih registarskih oznaka, cestom za isključivanje sa Istarskog ipsilona, dolaskom do spomenutog raskrižja, bez zaustavljanja na znaku ''stop'', oduzeo prednost osobnom vozilu marke Mercedes D 250, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnjak iz Buja i koji se kretao iz smjera Umaga. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg dijela teretnog vozila u lijevi bočni dio osobnog vozila, nakon čega su oba automobila izletila van kolnika na zemljanu površinu.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 25-godišnji vozač Mercedesa i putnik u tom vozilu, 25-godišnjak iz Buja.

 

Izvršenim alkotestiranjem, utvrđeno je kako je 54-godišnji vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (1,49 g/kg) te protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga radi počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica