Akcija ''Kontrola brzine kretanja vozila''

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, Policijska uprava istarska će u suradnji s Policijskom upravom primorsko-goranskom provesti istovremenu prometnu akciju pod nazivom ''Kontrola brzine kretanja vozila'', dana 20. travnja 2011. godine (srijeda), u vremenu od 15,00 do 19,00 sati.

Foto: Ilustracija 

Praćenjem stanja te analizom grešaka kod prometnih nesreća u prva tri mjeseca  2011. godine, utvrđeno je da su se 152 prometne nesreće  dogodile zbog nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja vozila, što čini udio od 36% u ukupnom broju grešaka vozača kod prometnih nesreća. Analizom stradalih osoba u prometnim nesrećama, utvrđeno je da je  53% osoba stradalo radi nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja. 

Dakle, s gledišta sigurnosti cestovnog prometa, dominantan problem i nadalje predstavljaju prometne nesreće i njihove posljedice u kojima je greška vozača ''BRZINA''.

 

Tijekom 2011. godine na području zemalja Europske unije i Republike Hrvatske provoditi će se ciljane aktivnosti vezane za sigurnost prometa na cestama pa će se tako i u razdoblju od 18. do 24. travnja provoditi pojačane aktivnosti nadzora brzine kretanja vozila.

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, Policijska uprava istarska će u suradnji s Policijskom upravom primorsko-goranskom provesti istovremenu prometnu akciju pod nazivom ''Kontrola brzine kretanja vozila'', dana 20. travnja 2011. godine (srijeda),  u vremenu od 15,00 do 19,00 sati.

Osim prekršaja vezanih uz brzinu kretanja vozila, policijski službenici će sankcionirati i sva ostala gruba kršenje prometnih propisa.



Stranica