Šest osoba ozlijeđeno u prometnoj nesreći

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 20 sati kod mjesta Bašarinka pet je osoba lakše, a jedna teže ozlijeđena.

Foto: PU istarska  

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 20 sati kod mjesta Bašarinka pet je osoba lakše, a jedna teže ozlijeđena.

Nesreću je prouzrokovao 30-godišnjak s varaždinskog područja, koji je upravljao vozilom marke Ford Fiesta, varaždinskih registarskih oznaka, kolnikom nerazvrstane ceste iz smjera Bašarinke u smjeru ŽC-5002. Dolaskom do raskrižja sa županijskom cestom, vozač se nije se zaustavio na znaku ''STOP'', već je ušao u raskrižje i oduzeo prednost vozilu marke Daewoo Espero, pulskih registarskih oznaka, kojim je iz smjera Poreča u smjeru Novigrada upravljao 38-godišnjak iz Novigrada. U tom trenutku došlo je do udara prednjeg dijela automobila pulskih registarskih oznaka u lijevi bočni dio Forda, kojom prilikom je 30-godišnji vozač, koji nije koristio sigurnosni pojas, zadobio teške tjelesne ozljede. Njegova 33-godišnja suputnica iz Kutjeva, kao i suputnici iz vozila Daewoo, 39-godišnjakinja, 11-godišnjakinja i 2-godišnjak, svi iz Novigrada, lakše su ozlijeđeni u nesreći.

Protiv  30-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica