Najava akcije ''Sigurno i vješto biciklom u prometu''

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, u kojem često stradavaju biciklisti, posebice djeca kao jedni od najugroženijih sudionika, Policijska postaja Pazin će, u suradnji s Udrugom stradalih u prometu iz Medulina i Udrugom građana ''Balidor'' iz Vranja, uz pokroviteljstvo općine Lupoglav, u subotu (2. srpnja) od 17 do 20 sati, na otvorenom prostoru mjesta Vranja, općine Lupoglav, provesti preventivno-edukativnu akciju ''Sigurno i vješto biciklom u prometu“.

Foto:  

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, u kojem često stradavaju biciklisti, posebice djeca kao jedni od najugroženijih sudionika, Policijska postaja Pazin će, u suradnji s Udrugom stradalih u prometu iz Medulina i  Udrugom građana ''Balidor'' iz Vranja,  uz pokroviteljstvo općine Lupoglav, u subotu (2. srpnja) od 17 do 20 sati, na otvorenom prostoru mjesta Vranja, općine Lupoglav, provesti preventivno-edukativnu akciju ''Sigurno i vješto biciklom u prometu“.

Tom će se prigodom učenicima OŠ ''Vladimir Nazor'' iz Lupoglava, kao i nazočnim građanima, održati edukativno predavanje o pravilnoj i sigurnoj vožnji biciklima po javnim prometnicama te uporabi zaštitne opreme, nakon čega će se prikazati više kraćih edukativnih  filmova. Preventivno-edukativna akcija će završiti provjerom znanja o korištenju bicikla te natjecanjem u sigurnoj vožnji biciklom na za to posebno pripremljenom poligonu.

Kako bi se u narednom razdoblju sigurnost jedne od najugroženijih skupina sudionika u prometu dodatno povećala, građanima će se dijeliti  prikladni letak Policijske uprave istarske sa savjetima  i upozorenjima, namijenjenima prije svega vozačima bicikla.                 

Letak ''Biciklisti pažnja!''



Stranica