Stradali neoprezni biciklisti

Jučer oko 17,30 sati na raskrižju Krležine ulice i Ulice Veruda u Puli dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđena 15-godišnja Puljanka.

Foto: PU istarska

Jučer oko 17,30 sati na raskrižju Krležine ulice i Ulice Veruda u Puli dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđena 15-godišnja Puljanka.

Nesreća se dogodila tako  da je 19-godišnjak iz Sesveta,  na upravljaču bicikla marke Scorpion, na nepropisan način prevozio 15-godišnjakinju iz Pule, krećući se pritom kolnikom Krležine ulice. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Veruda, mladić je zbog neprilagođene brzine kretanja, nekontrolirano ušao u raskrižje, a u tom je trenutku kolnikom Ulice Veruda naišlo vozilo nepoznate marke i registarskih oznaka te je došlo do kontakta prednjeg dijela bicikla i bočnog, desnog dijela osobnog automobila, kojim je upravljao nepoznati vozač. Od siline udara, 19-godišnjak i 15-godišnjakinja su zajedno s biciklom pali na kolnik, a nepoznati vozač se udaljio s mjesta nesreće bez da je pružio pomoć djevojci, koja je lakše ozlijeđena.

Provedenim mjerama, utvrđeno je da je 19-godišnjak počinio prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i vozač osobnog automobila, obzirom se udaljio s mjesta nesreće bez pružanja pomoći ozlijeđenoj osobi pa policija moli sve građane koji imaju saznanja o događaju, odnosno nepoznatom vozilu i vozaču, da sve korisne informacije jave na broj 192, u Postaju prometne policije Pula ili na e-mail istarska@policija.hr.



Stranica