Provedena akcija ''Sigurno i vješto biciklom u prometu''

Foto: PU istarska 

 

Kao što je i najavljeno, ove su subote policijski službenici Policijske postaje Pazin, u suradnji s Udrugom stradalih u prometu iz Medulina i  Udrugom građana ''Balidor'' iz Vranja,  uz pokroviteljstvo općine Lupoglav i poduzeća BINA Istra,  od 17 do 20 sati, na otvorenom prostoru mjesta Vranja, općine Lupoglav, proveli preventivno-edukativnu akciju pod nazivom ''Sigurno i vješto biciklom u prometu''.

Policijski službenici održali su učenicima OŠ ''Vladimir Nazor'' iz Lupoglava, kao i nazočnim građanima,  edukativno predavanje o pravilnoj i sigurnoj vožnji biciklima po javnim prometnicama, nakon čega je prisutnima prikazano nekoliko kraćih, prigodnih filmova o sigurnom ponašanju u prometu.

Glavna, a ujedno i najatraktivnija komponenta ove aktivnosti, svakako je bila provjera znanja te vožnja biciklima na poligonu koji je bio postavljen na dijelu bivše prometnice u Vranji. Uz maestralne biciklističke virtuoze, bilo je i onih manje spretnih, ali upornih, tako da su svi sudionici uspješno prošli poligon.

Proglašenje pobjednika te podjela nagrada i priznanja posebno je razveselila mališane, a kako je izgledala cjelokupna aktivnost pogledajte u galeriji fotografija.



Stranica