Prometna nesreća s teško ozlijeđenim osobama

U subotu 16. srpnja 2011. godine oko 20.20 sati u ulici Braće Božić u Rovinju dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede.

Foto: PU istarska

U subotu 16. srpnja oko 20.20 sati u ulici Braće Božić u Rovinju dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede.

Nesreća se dogodila kada je 25-godišnjak  s područja Kanfanara pod utjecajem alkohola od 1,81 g/kg upravljajući osobnim automobilom marke Renault Megane, pulskih reg. oznaka, kolnikom ulice Braće Božić izlaskom iz blagog lijevog zavoja uslijed neprilagođene brzine prešao na suprotnu kolničku traku te je prednjim dijelom automobila udario u prednji dio motocikla marke Kymco- Grand Dink 250 kojim je iz suprotnog smjera upravljao 63-godišnjak iz Rovinja.  Uslijed udarca 63-godišnji motociklist i njegova 62-godišnja putnica iz Rovinja su zajedno s motociklom odbačeni van kolnika.

U prometnoj nesreći 63-godišnjak i 62-godišnjakinja su zadobili teške tjelesne ozljede poradi čega su po djelatnicima HMP Rovinj prevezeni u OB Pula.

Zbog vršenja očevida promet je na dionici ceste ŽC 5096 Rovinj - Bale bio zatvoren od 20.25 do 23.50 sati  te se odvijao okolnim pravcem. 

25-godišnji vozač je uhićen te je nad istim provedeno kriminalističko istraživanje. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 25-godišnjak je jučer, 17. srpnja  uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće priveden u Istražni centar Županijskoga suda u Puli.



Stranica