Na području Poreča provedena akcija "Sigurnost na moru"

U subotu, 16. srpnja u popodnevnim satima održana je akcija pomorske policije „Sigurnost na moru“ ciljano na području Poreča, a posebice akvatorij oko Grgetovog rta (Funtana).

Foto: PU istarska

U subotu, 16. srpnja u popodnevnim satima održana je akcija pomorske policije „Sigurnost na moru“ ciljano na području  Poreča, a posebice akvatorij oko Grgetovog rta (Funtana), za koje je prethodno utvrđeno kao ugroženije po problematici nedozvoljenog glisiranja unutar 300 m od obale te plivanja kupača s obale na obližnje otoke odnosno na plovnom putu i izvan 100 m od obale.

Tijekom akcije pomorska policija je djelovala preventivno te upozoravala nautičare na poštivanje pravila plovidbe te sprječavanja plivanja kupača na plovnom putu.

 

 Također je tijekom akcije djelovano represivno prema 8 počinitelja prekršaja glisiranja, kojima su uručeni opći prekršajni nalozi i izrečena novčana kazna od 1000,00 kuna.

Od navedenih počinitelja 1 je bio državljanin R. Njemačke, 2 državljanina R. Italije, 1 državljanin R. Austrije, 1 državljanin K. Nizozemske, 2 državljanina R. Češke i 1 državljanin Republike Hrvatske.

Pomorska će policija u sklopu akcije "Sigurnost na moru" i dalje nastaviti s repesivnim i preventivnim djelovanjem na području akvatorija PU istarske.



Stranica