Oštećen stan prilikom izvođenja radova

Pulska je policija u subotu oko 16,20 sati zaprimila dojavu kako je u stanu u Županskoj ulici u Puli došlo do eksplozije.

Foto: Ilustracija  

Pulska je policija u subotu oko 16,20 sati zaprimila dojavu kako je u stanu u Županskoj ulici u Puli došlo do eksplozije.

Provedenim policijskim izvidima utvrđeno je kako su dvojica radnika, 22-godišnjak i 31-godišnjak iz Pule, postavljali parkete te je u jednom trenutku došlo do eksplozije aerosolne smjese sastavljene od zraka i zapaljive tvari. Naime, radnici su nanosili određeni preparat na betonsku podlogu, kao pripremu za postavljanje parketa. Zbog visoke temperature zraka, navedeni premaz se intenzivno hlapio i sušio te je u jednom trenutku došlo do stvaranja kritičnog omjera zapaljivih para i zraka. Eksplozivnu smjesu aktivirala je iskra iz nepoznatog izvora ili otvoreni plamen, što će se naknadno utvrditi, po obavljenom razgovoru sa radnicima  koji su obavljali radove. O događaju je izvješten inspektor zaštite na radu.

U  stanu je došlo do oštećenja PVC stolarije terase, koja je u potpunosti izbijena iz  ležišta i odbačena u dvorište sa stražnje strane kuće, kao i oštećenja PVC balkonske stolarije u susjednoj sobi, koja je pomaknuta iz ležišta, dok su dvojica radnika lakše ozlijeđeni.



Stranica