Talijanska policajka na ulicama Pule

Foto: PU istarska

Temeljem Protokola o suradnji tijekom turističke sezone 2011. godine, kojeg su 21. srpnja u Rimu potpisali glavni ravnatelj hrvatske policije g. Oliver grbić i zamjenik ravnatelja talijanske policije g. Francesco Cirillo, od 1. kolovoza na jadranskoj obali borave i talijanski policijski službenici.  Jedna od njih je i  Patrizia Spadini, glavna inspektorica iz Rima, koja će slijedeća dva tjedna na području Pule pružati pomoć svojim hrvatskim kolegama i biti na raspolaganju talijanskim turistima koji ljetuju na području Istarske županije.

Da podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova od 2006. godine provodi orginalni projekt hrvatske policije ''Sigurna turistička sezona'', a ovo je treća godina za redom da se na područje Istre, u ljetnim mjesecima upućuju strani policijski službenici iz zemalja, čiji državljani čine najbrojnije turiste na najvećem hrvatskom poluotoku.

Na tiskovnoj konferenciji koja je održana u prostorijama Policijske uprave istarske 4. srpnja ove godine predstavljen je spomenuti projekt, kao i austrijski, njemački, slovenski te srpski policijski službenici koji će tijekom ove turističke sezone pomagati istarskim policajcima u obavljanju svakodnevnih poslova. Budući je ubrzo nakon toga i Talijanska Republika prepoznala važnost projekta ''Sigurna turistička sezona'', potpisan je protokol o suradnji dviju država te će tako tijekom ovog kolovoza, u dva termina, na području Pule boraviti i talijanski policijski službenici, koji će olakšati neposrednu komunikaciju s talijanskim turistima i pridonijeti njihovom sigurnijem boravku u Istri.



Stranica