Ozlijeđene u prometnoj nesreći

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 14,30 sati na županijskoj cesti 5105 (Rovinj – Polari), jedna je osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena.

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 14,30 sati na županijskoj cesti 5105 (Rovinj – Polari), jedna je osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada se 69-godišnja državljanka Italije, koja je upravljala vozilom marke Toyota Corolla, talijanskih registarskih oznaka i kretala se iz smjera Rovinja prema Polariju, nije kretala obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika, već je prešla na kolničku traku, namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera. U tom je trenutku iz smjera Polarija naišlo vozilo marke Honda CR-V, talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnji državljanin Italije te je Toyota svojim  prednjim, bočnim dijelom udarila u zadnju, lijevu stranu Honde, koja se od siline udara odbila i zaustavila u žbunju s desne strane kolnika. Toyota se nastavila kretati lijevom prometnom trakom te je prednjom, desnom stranom udarila u prednji dio vozila marke Alfa Romeo, talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 34-godišnji državljanin Italije. Oba automobila su od siline udarca izletila van kolnika te su se zaustavili u žbunju, a vozačica Toyote i suvozačica iz Alfe, 29-godišnja državljanka Italije prevezene su, zbog zadobivenih ozljeda, u OB Pula. U pulskoj bolnici  utvrđeno je kako je starija žena teže, a mlađa lakše ozlijeđena.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 69-godišnje državljanke Italije slijedi pokretanje prekršajnog postupka.



Stranica