Prometna nesreća vozila gradskog prometa

U petak se oko 14,15 sati u Puli, na raskrižju Zagrebačke ulice i Ulice Giardini dogodila prometna nesreća sa materijalnom štetom.

Foto: PU istarska

U petak se oko 14,15 sati u Puli, na raskrižju Zagrebačke ulice i Ulice Giardini dogodila prometna nesreća sa materijalnom štetom.

Nesreća se dogodila kada je prilikom skretanja u lijevo, autobus Iveco Europolis, pulskih registarskih oznaka, vlasništvo tvrtke sa sjedištem u Puli, udario u desnu bočnu stranu parkiranog osobnog automobila marke Peugeot 806, pulskih registarskih oznaka, vlasništvo 30-godišnjaka iz Vodnjana. Autobusom je upravljao 48-godišnji vozač s područja Ližnjana, kod kojeg je ispitivanjem u organizmu utvrđena koncentracija alkohola od 1,53 g/kg. Nakon nesreće, vozač autobusa nije s drugim vozačem popunio i potpisao Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijenio osobne podatke, već je napustio mjesto događaja.

Operativnim radom policijskih službenika, 48-godišnjak je ubrzo pronađen i uhićen, obzirom je kod istog utvrđena visoka koncentracija alkohola u organizmu, a osobite okolnosti opravdavale su bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja.  

U subotu je 48-godišnjak priveden dežurnom sucu Prekršajnog suda u Puli, koji mu je odredio zadržavanje u Zatvoru u Puli u trajanju od 7 dana. 

Provedenim izvidima utvrđeno je kako postoji osnovana sumnja da su pravna osoba, tvrtka iz Pule, kao i odgovorna osoba u pravnoj osobi, počinili prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te je protiv istih također podnesen optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu u Puli.   



Stranica