Prevareni prilikom mijenjanja novca

Istarska policija traga za nepoznatim muškarcem koji je jučer u Poreču prevario dvojicu državljana Velike Britanije prilikom mijenjanja novca.

Foto: PU istarska 

Istarska policija traga za nepoznatim muškarcem koji je jučer u Poreču prevario dvojicu državljana Velike Britanije prilikom mijenjanja novca.

Postupajući po prijavi 79-godišnjaka i 74-godišnjaka, policija je utvrdila kako im je jučer oko 10,30 sati, kod poslovnice banke na Obali maršala Tita u Poreču, prišao nepoznati muškarac koji im je ponudio razmjenu novca po povoljnom tečaju. Britanci su pristali na ponudu te su mu dali svaki po 100 britanskih funti, a muškarac je njima dao 2 tisuće bugarskih leva, što je dvojac shvatio tek kasnije, prilikom plaćanja računa.

Policija traga za osobom  koja je oštetila dvojicu državljana Velike Britanije za oko 1.500 kuna, a radi se o ćelavom muškarcu starosti od 40 do 50 godina, visine oko 170 cm, tamne puti  i jače tjelesne građe, koji je bio odjeven u tamnu košulju i hlače, a komunicirao je na vrlo dobrom engleskom jeziku.

Policijska uprava istarska savjetuje građane i turiste da mijenjaju novac u za to ovlaštenim institucijama, odnosno bankama i mjenjačnicama te da ne nasjedaju na pokušaje pomoći ''dobronamjernih'' osoba. Ukoliko posumnjate da ste žrtva prijevare ili imate saznanja o osobi za kojom se traga, kontaktirajte policiju na broj 192 ili pristupite u policijsku postaju, a informacije možete proslijediti i na e-mail istarska@policija.hr.



Stranica