Pulski kontakt policajci brinu za sigurnost školaraca u prometu

Foto: PU istarska 

Kao i svake godine, i ovog su rujna u okviru provođenja akacije ''Poštujte naše znakove'', kontakt policajci Policijske postaje Pula, u suradnji s pulskom  prometnom policijom, provodili pojačane mjere zaštite školaraca u cestovnom prometu.

Policijski službenici su u vrijeme dolaska i odlaska učenika iz škole, svojom prisutnošću u blizini 11 pulskih škola, preventivno djelovali na povećanje sigurnosti djece u prometu i podsjećali vozače na pojačani oprez i kretanje smanjenom brzinom u zoni osnovnih škola. Sredinom rujna proveli su i edukacije učenika prvih razreda OŠ ''Šijana'', OŠ ''Tone Peruška'', OŠ Veruda'' i OŠ ''Vodnjan'', kojom prilikom su prvašiće upoznali s osnovnim pravilima ponašanja u prometu,  a svako dijete dobilo je i prigodni promidžbeni materijal s logom akcije ''Poštujte naše znakove''.

Policijska uprava istarska još jednom podsjeća vozačena dodatan oprez u vožnji, pogotovo u blizini škola, kao i na poštivanje prometnih propisa, s ciljem izbjegavanja stradavanja djece i povećavanja njihove sigurnosti u prometu.



Stranica