Zatečene u krađi

Pazinska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 27-godišnjakinjom i 45-godišnjakinjom iz Kloštra Podravskog utvrdila osnovanu sumnju da su počinile kazneno djelo teške krađe.

Foto: ilustracija

Pazinska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 27-godišnjakinjom i 45-godišnjakinjom, obje iz Kloštra Podravskog, utvrdila osnovanu sumnju da su počinile kazneno djelo teške krađe.

Osnovano se sumnja da su one u vremenu od svibnja do prosinca ove godine u više navrata od poslovno nesposobnog 72-godišnjaka s područja Grdosela otuđile veću svotu novca.  Naime, one su jednom mjesečno, pretežito nakon isplate mirovine dolazile kod 72-godišnjaka i uzimale mu novac. Tako su i jučer oko 10.30 sati došle k starcu i uzele novac kada su zatečene od strane policije te su uhićene.

Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv 27-godišnjakinje i 45-godišnjakinje podnosi se kaznena prijava zbog počinjenog  kaznenog  djela, te su  danas u jutarnjim satima predane  pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.

 

U povodu učestalih prijevara od strane raznih osoba, posebice u privatnim stanovima i kućama i to na štetu starijih i nemoćnih osoba  upućujemo građane na oprez prilikom kontakta s nepoznatim „predstavnicima“ raznih tvrtki, a iz razloga možebitnih prijevara.

Kako bi se zaštitili od ovakve vrste prijevara savjetujemo sljedeće:

  • kod nenajavljenih posjeta ne otvarajte vrata dok ne provjerite tko je i što želi,
  • za djelatnike raznih tvrtki tražite službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice,
  • vjerodostojnost provjerite bez otvaranja vrata kroz „špijunku“ ili „preko lančića“,
  • ne nasjedajte na trikove poput nesvjestice ili iznenadne slabosti, prikupljanja humanitarne pomoći i dr.
  • budite sumnjičavi,
  • ako je nepozvana osoba uporna u nakani da uđe u vaš dom o tome žurno obavijestite policiju ili susjede.

Pozivamo  građane da ne nasjedaju ovakvim ili sličnim pojavama te da o svim sumnjivim kontaktima i sumnjivim ponudama odmah izvijeste policiju na broj telefona 192.



Stranica