Stradali u prometnoj nesreći u Žbandaju

Tri su osobe teško, a dvije lakše ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 15,20 sati na državnoj cesti 302 u mjestu Žbandaj.

Foto: PU istarska

Tri su osobe teško, a dvije lakše ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 15,20 sati na državnoj cesti 302 u mjestu Žbandaj.

Nesreća se dogodila kada se 35-godišnjak iz Poreča, upravljajući vozilom marke Škoda Octavia, pulskih registarskih oznaka, iz smjera Baderne prema Poreču, ulaskom u blagi zavoj u desno, nije kretao sredinom svoje prometne trake. Nakon što je prešao na prometnu traku namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera,  35-godišnjak je lijevim retrovizorom udario u retrovizor Fiat Punta, pulskih registarskih oznaka, kojim je iz smjera Poreča upravljao 48-godišnjak iz Ladrovića, a potom je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio VW Passata, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je iza Fiata upravljao 36-godišnjak iz mjesta Fabci te je Passat odbačen u jarak.

Zbog zadobivenih ozljeda, 35-godišnji i 36-godišnji vozač, kao i suputnici iz Škode, 36-godišnjakinja i troje djece, prebačeni su u Opću bolnicu Pula, gdje je utvrđeno kako su odrasli sudionici teško ozlijeđeni, a dvoje djece lakše.

Radi počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće, protiv 35-godišnjaka iz Poreča slijedi podnošenje kaznene prijave u redovnom postupku.

Za vrijeme trajanja očevida od 15,44 do 17,45 sati za sav je promet bila zatvorena dionica državne ceste 302, a promet se odvijao lokalnom cestom kroz mjesto Žbandaj.



Stranica