Provaljivao na Pazinštini

Pazinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom s područja Tinjana i utvrdila osnovanu sumnju da je počinio četiri kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe.

Foto: Ilustracija

Pazinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom s područja Tinjana i utvrdila osnovanu sumnju da je počinio četiri kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe.

Naime, mladića se sumnjiči da je provalio u dvije vikend kuće i jednu stolarsku radnju te da je u dva navrata otuđio diesel gorivo. Prvo je početkom veljače prošle godine razbio staklo na balkonskim vratima vikend kuće u mjestu Ladavci, odakle je otuđio lovačku pušku marke Crvena zastava i više komada patrona, oštetivši time 76-godišnjeg vlasnika za oko 2 tisuće kuna. Slijedeću provalu 19-godišnjak je počinio sredinom svibnja prošle godine. Tada je prikladnim predmetom prerezao lokot na vratima stolarske radnje u mjestu Srbinjak te je iz unutrašnjosti otuđio više komada različitih građevinskih alata, čime je 37-godišnju vlasnicu oštetio za oko 15 tisuća kuna.

''Provalnički pohod'' mladić je nastavio u kolovozu, kada je iz vikend kuće u mjestu Mohori otuđio novac i više komada zlatnog nakita, oštetivši time 61-godišnju državljanku Austrije za oko 35 tisuća kuna. Ovu tešku krađu mladić je počinio na način da se popeo na prozor na visini od oko 3 metra. Ukradeni novac je potrošio za osobne potrebe, dok je nakit bacio u jednu jamu na području Pazinštine.

Krađu za koju ga se tereti, 19-godišnjak je počinio krajem studenog. Tada je iz prostorija nezaključane farme u mjestu Jakovci otuđio oko 100 litara diesel goriva i na taj način oštetio 70-godišnjeg vlasnika za oko 600 kuna. Posljednje kazneno djelo mladić je počinio također u Jakovcima, i to tijekom noći sa utorka na srijedu. Nakon što je prikladnim predmetom nasilno otvorio rezervoar teretnog vozila marke DAF 75 CF, varaždinskih registarskih oznaka, 19-godišnjak je otuđio oko 200 litara diesel goriva, oštetivši time tvrtku iz Varaždina za oko 2 tisuće kuna.



Stranica