Provaljivali po Poreštini

Porečka je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da su 30-godišnjak s područja Kaštelir-Labinci i 31-godišnjak s područja Brtonigle počinili šest kaznenih djela teških krađa.

Foto: Ilustracija 

Porečka je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da su 30-godišnjak s područja Kaštelir-Labinci i 31-godišnjak s područja Brtonigle počinili šest kaznenih djela teških krađa.

Sve teške krađe muškarci su počinili na području općine Kaštelir-Labinci, i to tri krajem prošle, a tri početkom ove godine. Dvojac je prvo sredinom prosinca provalio u dvije susjedne vikend kuće u mjestu Tadini, na način da su prikladnim predmetom slomili cilindar brave na ulaznim vratima. U kući koja je vlasništvo 55-godišnjaka iz mjesta Tadini, muškarci su samo pregledali stvari, dok su iz susjedne kuće otuđili usisivač, oštetivši time 57-godišnjeg državljanina Njemačke za oko tisuću kuna. U istom razdoblju, 30-godišnjak i 31-godišnjak provalili su i u vikend kuću u mjestu Brnobići. Nakon što su prikladnim predmetom nasilno otvorili vrata, pregledali su i razbacali stvari, a potom otuđili jaknu i sunčane naočale, oštetivši time tvrtku iz Rojci za nešto više od tisuću kuna.

S teškim krađama, muškarci su nastavili i u ovoj godini. Dvije provale počinili su 31. siječnja. Prvo su u dvorištu ugostiteljskog objekta u mjestu Kovači, napravili otvor na prozoru skladišnog prostora, a potom su iz unutrašnjosti otuđili više komada pršuta, kobasica i ombola, oštetivši time 55-godišnjeg vlasnika s područja Višnjana za oko 8 tisuća kuna. Tog istog dana dvojac je u mjestu Krančići uzeo  ključ iz priručne prostorije te su pomoću njega ušli u stambeni dio obiteljske kuće, a potom su zaključali ulazna vrata i ostavili ključ u bravi. Za vrijeme dok su muškarci pregledavali stvari po kući, stigli su vlasnici koji su ih omeli u počinjenju kaznenog djela te su 30-godišnjak i 31-godišnjak pobjegli preko terase.

Posljednju tešku krađu dvojac je počinio od sredine siječnja do početka veljače u mjestu Diklići. Nakon što su prikladnim predmetom nasilno otvorili vrata, razbili su sirenu unutarnjeg alarma, a potom su pregledali stvari u kući, no obzirom nisu pronašli vrijedne stvari, muškarci su se udaljili ništa ne otuđivši. Materijalna šteta koja je nastala 59-godišnjem državljaninu Italije iznosi oko tisuću kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 30-godišnjak i 31-godišnjak su jučer oko 20,30 sati predani u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.        



Stranica