Prometna nesreća na Istarskom Ipsilonu

Jučer, oko 15,40 sati na Istarskom Ipsilonu, na dionici Vodnjan - Kanfanar, dogodila se prometna nesreća u kojoj na sreću nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta.

Foto: Ilustracija  

Jučer, oko 15,40 sati na Istarskom ipsilonu, na dionici Vodnjan - Kanfanar, dogodila se prometna nesreća u kojoj na sreću nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta. Nesreća se dogodila kada je 38-godišnjak iz Poreča, upravljajući teretnim automobilom marke Renault Kangoo, krapinskih reg. oznaka, dijelom autoceste iz smjera Vodnjana prema Kanfanaru dolaskom u dugi zavoj  nije se vozilom kretao sredinom obilježene prometne trake uslijed čega je izgubio nadzor nad automobilom prešao na suprotnu traku nakon čega je u zanošenju sletio na zemljanu površinu i prednjim dijelom  udario u smjerokazni stupić nakon čega se   prevrnuo na krov.

Prilikom policijskog postupanja  nad 38- godišnjakom utvrđeno je da je automobilom upravljao iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane  upravljanja vozilom „B“Kategorije“ te da je upravljao pod utjecajem opojnih sredstava.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv  31-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja nadležnom prekršajnom sudu i  kaznene prijave zbog kaznenog djela izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude nadležnom  državnom odvjetništvu.



Stranica